Portfolio

Structural Engineering

Boulder Valley School District Mapleton School Renovation

This project re-purposed a 124-year-old school building and its additions as an early childhood center (ECC), providing BVSD with much needed preschool space. The project included a complete interior rehabilitation, abatement, mechanical, ADA, & technology upgrades, and a link building that connects the original schoolhouse to later additions. The structural scope involved a complete building assessment, development of structural as-builts, a holistic and strategic strengthening design of the framing systems, and design of the glass link that features exposed structural steel. Educators and students are rewarded with a purposeful and functional facility that is in harmony within the Mapleton Historic District in which it is sited.

Location: Boulder, CO

Square Feet: 17,700